A fürdők többsége kihasználja a szezonnyitást és az ünnepi hangulatot,  nemcsak esti, hanem napközbeni programokból sem lesz hiány  írja a termálonline.hu.

Így például:

Balmazújvárosban szaunaprogramokkal egybekötött éjszakai fürdőzés lesz a Kamilla Gyógyfürdőben. A 20 óra és éjjel fél 1 közötti programra a fürdőbelépő felnőtteknek 2500 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 forintba kerül. Gyermeknap alkalmából május 28-án a 14 év alattiaknak napközben ingyenes lesz a belépés.

Bükfürdőn ugyancsak május 28-án a helyi óvodába és általános iskolásba járó gyerekek, továbbá minden büki diák 100 forintért válthat fürdőbelépőt, de már május 27-én délután megkezdődnek a gyerekprogramok.

Cegléden is készülnek, május 27-én, 12 órakor a hullámmedence kivételével megnyitnak minden strandi medencét. Május 28-án pedig gyermeknap alkalmából minden 14 év alatti ingyen látogathatja a fürdőt.

Debrecenben nyílik az Aquaticum strandfürdője, lesz mesezenekartól kezdve, csillámos testfestésen át aqua zumba és aquafitness is.

Gyomaendrődön a fagyikupon lesz a befutó, a gyereknapon a 14 év alattiaknak ingyenes lesz a belépés és itt is sorra váltják egymást a programok.

Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Igal is sok-sok programmal készül, remélhetőleg az időjárás is készül napsütéssel.

Megsülünk Pünkösdkor, erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

Folytatódik a kora nyárias idő az ünnepi hosszú hétvégén, azonban a meteorológusok péntektől nagyon erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek az ország egy részében. Bővebben >>>

Az idokep.hu szerint meleg lesz, de egy-egy zápor, zivatar i meglátogathatja az ünnepi rendezvényeket a sok napsütés mellett.

Szombat délután többségében a keleti, a délkeleti és a déli határ közelében alakulhat ki zápor, zivatar, valamint kevés zápor a Duna mentén. Az északias szél azonban sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.

Vasárnap már az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután délkeleten és délen erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon átmenetileg elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél. 23 és 28 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Pünkösdhétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Hétfőn 22 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hatalmas lesz a tumultus a hosszú hétvégén, minden szállás foglalt

Újra megtelnek május utolsó hosszú hétvégéjén a vízpartok és strandok országszerte, pünkösdre már most több mint 420 ezer vendégéjszakát foglaltak le a magyarországi szálláshelyekre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint. Bővebben >>>