Június 28-án berobban a fesztiválszezon, és kezdődik ZamárdibanBalaton Sound, valamint Orfűn a Fishing on Orfű fesztivál is.

A fesztiválindító napon, szerdán a napos időszakok mellett futó záporok mindkét helyszín környezetében kialakulhatnak, az Időkép előrejelzése szerint néhol akár az ég is megdörrenhet, ám tartós, egész napos eső nem várható.

A sátrazók ennek biztos nem örülnek

A Balaton partján záporok környezetében erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A legmelegebb délutáni órákban 23-25 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Az éjszaka folyamán pedig 13-15 fok köré hűlhet a levegő csütörtök reggelig, de a Balaton partján pár fokkal enyhébb lehet a hajnal.

Kép: Időkép

Büntetnek a jegyárak: a hazai fesztiválok a legdrágábbak a térségben

A látványos áremelkedés már most meglátszik a hazai fesztiválok jegyeladásain, ám ettől várhatóan továbbra sem lesznek üresek a sátrak és a táncterek. Körülnéztünk, hogy érdemes lesz-e változatlanul itthon fesztiválozni a nyáron vagy esetleg jobban megéri-e a külföldi, a régiós fesztiválokon ellazulni. Bővebben>>>

Van remény, hogy napközben élvezhető lesz bulizás

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre számíthatnak a fesztiválozók mindkét helyszínen, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék nem valószínű.

  • Csütörtökön még élénk lesz az északnyugati szél, de pénteken már déliesre vált az áramlás, ami általában mérsékelt marad.
  • Pénteken Zamárdiban 25-27, Orfűn 27-29 fok köré melegedhet napközben a levegő, majd pénteken már mindkét helyszínen 30 fokos melegben fesztiválozhatnak a délutáni órákban a résztvevők. Éjszakánként ugyanakkor 20 fok alá csökken majd a hőmérséklet.
  • Szombaton napközben 30 fok köré melegedhet a levegő, a délutáni és az esti órákban ugyanakkor már esély mutatkozik záporokra, zivatarokra, de a nagy időtáv miatt ennek még meglehetősen nagy a bizonytalansága. Zamárdiban szombat délután megélénkülhet az északnyugatira forduló szél.