A Kárpát-medence fölé kedd estig több fokkal melegebb levegő érkezik, így kedden a maximumok már szinte mindenhol meghaladják a 30 fokot.

Emellett továbbra is marad a napos és nagyrészt száraz idő.

Kép: Időkép

Erre figyeljen: Átnevezik a hőségriasztást

Más szavakkal fogja közölni az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a kialakuló veszélyhelyzeteket. Bővebben>>>

Leolvad rólunk a ruha munka közben

  • Az Időkép előrejelzése szerint kedden is a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Nyugaton a délies szél megélénkülhet, erős széllökések zivatarok környezetében lehetnek. Hajnalban 14-22, a legmagasabb nappali hőmérséklet délután 29 és 35 fok között várható.
  • Szerdán a napsütést már gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, de nem mindenhol fog esni. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. 29 és 35 fok közé melegedhet délutánra a levegő.
  • Csütörtökön is sokfelé számíthatunk napos időre, de lesznek majd felhősebb körzetek is és elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A Dunántúlon élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. A csúcshőmérséklet 29 és 36 fok között alakulhat.
  • Pénteken is még sokfelé kitarthat a kánikula, de egy közeledő hidegfront hatására már egyre nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek.