Nemrég számoltunk be róla, hogy a nagy számsorsolásos játékokon immár tíz hete nincs telitalálat: a hatoslottón egymilliárdot meghaladó, az ötöslottón pedig majdnem kétmilliárd forintos főnyeremény keresi Fortuna kegyeltjeit.

Érdekes, hogy a VEOL Veszprém Vármegyei Hírportál által megkérdezettek mégsem vágynak túl nagy összegre, és azt mondják, hogy ha szerencséjük lenne, akkor a pénzt elsősorban családjukra, gyerekeikre, unokáikra költenék.

A halmozódás sem tarthat a végtelenségig

A Szerencsejáték Zrt. MTI-nek adott tájékoztatása szerint, ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. Ilyenkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítják. Ez viszont eddig még soha nem történt meg. Ha pedig lesz telitalálat a héten, akkor a nyertesnek kilencven napja van arra, hogy jelentkezzen nyereményéért. Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

 A VEOL egy lottózó előtt megkérdezett néhány játékost, nyomon követik-e a nyereményösszeg növekedését, illetve több szelvényt vesznek-e ezúttal. 

A család az első

Egyikük azt mondta, hogy minden héten, régóta ugyanazokkal a számokkal játszik, és nem követi, hogyan alakulnak a halmozódások. Rábízza a sorsra, hogy épp mennyi pénz elnyerésére van esélye egy-egy héten. Ha nyerne, akkor a pénzt elsősorban családjára költené. Ez szerinte természetes, hiszen három gyermeke és két unokája van. Nyerni persze szeretne, és meggyőződése, hogy mindenki más is vágyik erre. 

Indulás a pszichológushoz

Egy másik megkérdezett szerencsejátékos szintén minden héten felad egy ötös és egy hatos lottót, mégpedig immár negyven éve. Ám eddig csak egyese és kettes találata volt néhányszor. Mindig más számokat játszik meg, ezt a vakszerencsére bízza. Nyerni biztos jó lenne, mondja, de nem a halmozódott nyeremény vonzza, túl nagy összegre egyáltalán nem vágyik, még ha így is ejtené az ölébe a szerencse. Tudja ugyanis, hogy a korábbi lottógazdagok mind tönkrementek, hamarosan semmi sem maradt nekik a nyereményből. 

Ha én több mint egymilliárdhoz jutnék, először egy pszichológust keresnék, mert az átlagos, megszokott életet élőknek egy ilyen váratlan és hatalmas bőséget, lehetőséget nem könnyű feldolgozniuk, számunkra elképzelhetetlen helyzetbe kerülnék hirtelen. Aztán egy jó befektetőt keresnék, bíznék benne, hogy ha nem is könnyen, de találnék egy tisztességeset

– mondta el az asszony. 

Van, akinek megadatott

Hogy a zirci asszonynak milyen igaza van, mi sem bizonyítja jobban, mint az a hír, amiről ugyancsak a közelmúltban számoltunk be, tudniillik arról, hogy a győri lottómilliomosok pénze tíz évre sem volt elegendő. Annak idején 630 millió forintot nyertek, de már eladták négy lakásukat, belvárosi üzletüket, balatoni nyaralójukat, most pedig a házukat árulják. 

Igaz, ők azt állítják, hogy mégis boldogok.