Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

Orbán Viktor szerint

az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét.

A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

Budapest olyan város, ahová „el kell jönni”

Az olyan események, mint az atlétikai világbajnokság, azt üzenik a világnak, hogy Budapest egy olyan nemzetnek a fővárosa, ahová „el kell jönni” – jelentette ki Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban. 

Magyarország megrendezte a vizes világbajnokságot, a labdarúgó Európa-bajnokságot, az Európa Liga-döntőt, most pedig kezdődik az atlétikai vb, emellett „karnyújtásnyira vagyunk egy Bajnokok Ligája döntő megrendezésétől”, és ezek mind ide irányították a világ figyelmét – emlékeztetett a kormányfő.

Publicus: a magyarok felét hidegen hagyja a budapesti atlétikai vb

Egy felmérés alapján elmondható, hogy a magyarok felét hidegen hagyja a Budapesten rendezett atlétika világbajnokság, hiába költött rá a magyar kormány 315 milliárd forintot.