Kedd estig vonulnak a gomolyfelhők, elszórtan okozhatnak vegyes halmazállapotú záporos csapadékot vagy zivatart. A záporos gócok estére lecsengenek, és késő estére átmenetileg nagy területen az ég is kiderül, majd az éjszaka második felében nyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Kedd estig az északnyugati szél még viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. Szerdán a délnyugati, nyugati szelet már csak élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között alakul, de a szélvédett területeken, fagyzugokban még hidegebb lehet.

Kukák, fák és szélrekordok dőltek országszerte

Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn. A Balatonon tajtékzó hullámokról pedig látványos képeket közöltek, ahol a második legerősebb széllökést mérték. Bővebben>>>

Mindenhol érkezik a fagy

Az Időkép szerint szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon nem kizárt a mínusz 10, mínusz 8 fok. Napközben nyugaton megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás.

Időkép
Kép: Időkép

Csütörtökön a felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk, délután az északnyugati tájak felől kisebb esőre, záporokra. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 9 és 20 fok között alakulhat, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket.

Nem sok száraz délutánnal kecsegtet ez a hét

Péntekre virradóan többfelé eshet, majd napközben kisebb eső, záporok alakulhatnak ki, és sok helyen hosszabb időszakokra kisüthet a nap. A szeles időben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton többfelé számíthatunk szeles időre esővel, záporokkal, néhol zivatarral. Napközben 13-19 fokra van kilátás.