Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos a Spirit FM műsorában kifejtette, hogy az ügynökség nemcsak a Szigeten képviselteti magát a Petőfi színpaddal, hanem a Művészetek Völgyétől kezdve az összes jelentősebb fesztiválon (VOLT, Strand, EFOTT) is jelen vannak – írja a Világgazdaság.

A Petőfi Kulturális Ügynökség az államtól megkapta – műemlékvédelmi épületekkel együtt – a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori goltftanya területét és egy nyolchektáros területet is, amely korábban Honvéd Sportközpontként volt ismert.

Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon

– jelentette ki Demeter Szilárd, akinek az irányítása alatt álló Petőfi Kulturális Ügynökség egy új kulturális központot tervez a Hajógyári-szigetre.