A volt főpolgármester megelőlegezte, hogy nem feladata és kompetenciája eldönteni, ki legyen a kormánypárt jelöltje, mondván „nekem erre nincs se felhatalmazásom, se jogosítványom”, de elég hosszú ideig betölthette ezt a pozíciót, ezért szerinte

talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni.

Hozzátette, a felmérések terén sem szerepel rosszul a jelenlegi kormányszóvivő, de ennél sokkal fontosabb, hogy van városvezetői tapasztalata, öt évig főpolgármester-helyettes volt – fejtette ki a hirado.hu-nak.

Tarlós István szerint ő az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak.

A női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki – ha nem is a politikusi terepről – tette hozzá.

Lánchíd és Lakógyűlés

Tarlós István szerint a Lánchíd körül zajló viták és a Lakógyűlés színjáték, most a legfontosabb teendő Budapesten a két hiányzó városi híd megépítése.

Ha kierőszakolják a Lánchíd autómentesítését, akkor abban a pillanatban, ahogy le kell zárni a Petőfi hidat, ezt keservesen meg fogják bánni.

Szerinte a parkolást is azonnal egységesíteni kellene, nem pedig ad hoc emelgetni a parkolási díjakat.

Karácsony Gergely meghosszabbította a lakógyűlést

Eddig több mint százezren szavaztak az első Budapesti Lakógyűlés nevű konzultáción, amelyben a Fővárosi Önkormányzat néhány fontosnak tartott ügyben kéri ki a budapestiek véleményét. Most ezt meghosszabbítják. Bővebben >>>