Gombóc Artúr miniszobra újra a sétány támfalán csücsül, és várja a balatoni panorámában gyönyörködőket – tudósított a We Love Balaton.

Kolodko Mihály szobrának eltűnése nemrég, januárban borzolta a kedélyeket, később azonban Tihany polgármestere, Tósoki Imre oszlatta el a rémhíreket, miszerint vandalizmus áldozatává vált az alkotás. 

Az igazság prózai, mégpedig annyi, hogy a duci madár emlékművének rögzítése meglazult, és az erősebb, ellenállóbb alaphoz és ragasztáshoz meg kellett várni az ideálisabb időjárási körülményeket, ezért Gombóc Artúr ideiglenesen a tihanyi falugondokság vendégszeretetét élvezte.

De nyugalom, a csokifanatikus rajzfilmfigura már ismét széttárt szárnyakkal várja a turisták által neki ajándékozott Balaton szeleteket vagy egyéb édességeket. 

Kép: We Love Balaton

Tudják, Csukás István híres-hírhedt mesefigurája az a falánk teremtés, aki arról híres, hogy szereti "a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon".

Hallgassák csak a megszállottat!