„Számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben” – kezdődött az igazságügyi miniszter kedd esti Facebook-posztja.

Varga Judit kifejtette, az Európai Bizottság arra hivatkozva támadja a gyermekvédelmi törvényt, hogy az nem egyeztethető össze az uniós (audiovizuális és a szolgáltatások szabadságára vonatkozó) szabályokkal. Azonban a politikus értékelése szerint valójában „Alaptörvényünk" értékeit veszik célba. Mint egy brüsszeli, gyermekvédelmi konferencián kedden elmondta,

az Európai Bizottság azt a törvényt támadja, amely védi a gyermekek születéskori nemük szerinti önazonossághoz való jogát, és kimondja, hogy az anya nő, az apa pedig férfi.

Egyúttal sajnálatosnak tartja, hogy vezető európai politikusok már azelőtt véleményt formáltak a törvényről, mielőtt érdemi párbeszédet folytattak volna a magyar hatóságokkal.

Az egyre nagyobb teret nyerő woke ideológiát üdvözlő erőknek sikerült 15 uniós tagállamot meggyőzniük, hogy lépjenek fel Magyarország ellen a folyamatban lévő uniós bírósági eljárásban.

De ezzel csak azt érték el, hogy nyilvánvalóvá vált az Európai Unión belüli mély megosztottság

– vélekedett.

Megemlítette, hogy a tavaly áprilisi népszavazáson 3,7 millióan fejezték ki támogatásukat a gyermekvédelmi törvény mellett.

 

 

 

Orbán Viktor rákapcsolt: már készül a jóval szigorúbb gyermekjogi törvény

Szigorítja a kormány a gyermekvédelem szabályozását, ugyanis több botrányos zaklatási ügyre derült fény állami közintézményekben. Bővebben>>>

„Ennek fényében fogunk cselekedni, és ősszel további intézkedéseket terjesztünk az Országgyűlés elé. Magyarországon lesz a legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozás Európában, mert számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben" – írta Varga Judit.

Kitért egyébként arra is, hogy a magyar ellenzék mekkora kampánytámogatást fogad el külföldről, s ez mennyire nem éri el az uniós politikusok ingerküszöbét.