A vlagyivosztoki területi bíróság hatályon kívül helyezte az Artem Szamszonov kommunista párti képviselő gyermekmolesztálási ügyében hozott ítéletet – értesült a TASZSZ.

A bíróság szóvivője Interfaxnak azt nyilatkozta, hogy az ítéletet fellebbezés alapján hatályon kívül helyezték, és Szamszonov ügyét új tárgyalásra küldték. A bíróság megváltoztatta a képviselő előzetes letartóztatását is: felmentették az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték.

A vlagyivosztoki kommunisták vezetőjét, Artem Szamszonovot az üggyel kapcsolatban 2021 novemberében vették őrizetbe. A nyomozók szerint a gyanúsított

a vlagyivosztoki Azúrpart üdülőközpont területén, egy 11 éves gyerekkel való beszélgetés során egy intim jellegű tárgyat mutatott neki.

A képviselőt emiatt bűnösnek találták kiskorúval szemben elkövetett "egyéb szexuális természetű cselekményekben„ és többszörösen is házkutatást tartottak nála, amely során 

Szamszonov nem vallotta magát bűnösnek, szerinte az ellene felhozott vádakat koholták, illetve a nyomozást politikai tevékenységével hozta összefüggésbe, és úgy véli, hogy a közelgő vlagyivosztoki városi duma-választások miatt vették őrizetbe, hogy megakadályozzák a kommunisták győzelmét.

Őrizetbe vételét követően a képviselő éhségsztrájkba kezdett, egészségi állapota azonban erősen megromlott az őrizetbe vétele óta. 

A kommunista párt politikai szerződésnek minősítette a képviselő büntetőjogi felelősségre vonását, összekapcsolva azt a párt sikerével a 2021-es regionális törvényhozási választásokon, valamint azzal, hogy a vlagyivosztoki kommunisták vezetője nem hajlandó részt venni a 2022-es városi dumaválasztáson.

A fellebbezés során Szamszonov továbbra is kitartott amellett, hogy az ügy koholt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.