használtautó-piacon az év első négy hónapjában 270 671 személyautó cserélt gazdát, ez a mennyiség 5 százalékkal marad el az előző év hasonló időszakának adatától – emelték ki közleményükben.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint

egyebek közt a magas finanszírozási költségek nehezítik, hogy a piac a tavalyi rekordforgalmát elérje.

szektor fontos katalizátora a hitelezés, amelynek kondíciói a magas jegybanki alapkamat miatt jelentősen romlottak — tette hozzá.

kamat emelkedése nem csupán a vásárlók egy bizonyos rétegének okoz problémát, hanem a kereskedők készletfinanszírozási lehetőségeit is beszűkíti — áll a közleményben.

Az oldalon meghirdetett személyautók átlagára áprilisban mintegy 20 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál, és az áremelkedés miatt a korábban legnagyobb forgalmat jelentő 1,5-2 millió forintos sávban is ma már egyre nehezebben lehet elfogadható állapotban lévő autót találni.

Hozzátették, hogy

a jelenlegi helyzetben a használt autót keresők számára növekszik annak a kockázata, hogy nem megfelelő minőségű autóra tesznek szert.

Ezért szerintük a korábbiaknál nagyobb szerep jut az ellenőrzött használtautó-piactereknek, amelyek kínálatában csak a megfelelően dokumentált előélettel rendelkező járművek jelenhetnek meg.

Hova tűntek az elektromos autók a kereskedésekből?

Egyre több autógyártó nem tud elektromos kocsikat szállítani a kereskedésekbe a gyártási ellátási hibák miatt. De még így is megéri várni az új járművekre. Bővebben >>>