A CAC a honlapján tette közzé azt az indítványt, mely alapján a 16 és 18 év közötti felhasználók csak napi két órán keresztül használhatják az internetet. A fiatalabb gyerekek okostelefon-használatát is szabályoznák, a 8 évnél idősebb, de 16 év alatti gyerekek legfeljebb napi egy órát használhatják a telefonjukat, míg a 8 év alatti gyermekek legfeljebb napi negyven percet tölthetnének az okostelefon.

kiskorúak pedig este 10 órától reggel 6 óráig nem használhatnák majd a legtöbb internetszolgáltatást a mobil eszközökön a tervezet szerint.

A korlátozott időszakban csak a kiskorúak fizikai és szellemi fejlődésének megfelelő alkalmazások lennének engedélyezve a gyermekeknek, de ezeket a CAC egyelőre még nem pontosította.

Láthatatlan veszély leselkedik a gyerekekre

Az internet gyorsabban fejlődik, mint mi, ezért minél előbb meg kell tanulni és tanítani a visszaélések felismerését a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke szerint. Az elmúlt két évben a gyerekek az online térben növekvő számban találkoztak felnőtt tartalommal, magukat gyereknek kiadó felnőttel, zsaroló vagy adathalász üzenetekkel. Bővebben >>>

Peking már régóta próbál fellépni az internetfüggőség ellen, amely a hatóságok szerint jelentős probléma a lakosság körében. A kínai hatóságok 2021-ben már jelentősen csökkentették azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek: péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok. Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon három, egyéb napokon 1,5 órában korlátozta.

A bevezetése óta pedig pozitív hatással van a fiatalok internetfüggőségének és a nemkívánatos információk csökkentésére

– közölte a CAC, amely a kiskorúak online védelmének hatékony megerősítése érdekében szorgalmazta egy ifjúsági mód bevezetését az internetes platformokon, kiterjesztve annak lefedettségét, optimalizálva funkcióit és korosztálynak megfelelő tartalommal gazdagítva azt. 

hatóság az új tervezetet nyilvános konzultációra bocsájtotta, közleményük szerint szeptember 2-ig várják a lakosság visszajelzéseit, de azt nem közölték hogy az új intézkedések mikortól léphetnek hatályba.

A Nagy Testvér figyel, de a kis tesót ez olykor zavarja

Meghökkentő történetek terjednek szájról szájra arról, hogy mennyi minden információ birtokában van felhasználóiról a Google. Megerősítjük: mindent is tud. Bővebben >>>