Óriási érdeklődés övezi a magyar futballistákat, a nyári időszakban több játékosunk is figyelemre méltó összegért kelt el a piacon.

A Világgazdaság összeállítása szerint a három legértékesebb focista jelenleg:

  • Szoboszlai Dominik (70 millió euróért, azaz 27,3 milliárd forintért) igazolt át Liverpoolba a Lipcsétől,
  • Kerkez Milos (15,5 millió euróért, azaz 7 milliárd forintért) tette át székelyhét az AZ Alkmaartól Bournemouthba,
  • Szalai Attila pedig (12-15 millió euróért, azaz 4,7-5,9 milliárd forintért) cserélte le a Fenerbahce mezét a Hoffeinheimére.

A lap információ szerint a következő nagy durranás a szintén válogatott Sallai Roland klubváltása lehet, aki Törökországba igyekszik. A Transfermarkt adatai szerint a támadó jelenleg 10 millió eurót ér.

Itt be is zárulhat a kör

A VG.hu elemzése szerint további jelentős mozgás nem várható – már, ami a magyar játékosokat illeti – hiszen a piacon értékes játékosaink közül Willi Orbán (Lipcse) már 30 éves, így minden bizonnyal ő elérte karrierje csúcspontját.

Az 5 millió eurós Gulácsi Péter, aki szintén a Lipcse kötelékébe tartozik, éppen súlyos sérüléséből készül visszatérni, továbbá Schäfer Andrásnak (5 millió euró) is stabil helye van egyelőre az Union Berlinnél.

Az amerikai Philadelphiánál szárnyaló Gazdag Dániel ugyan már meglehetősen régóta kiváló formában van, azonban az amerikai bajnokság nem az a piac, ahonnan az európai élklubok komoly pénzekért vásárolnak játékosokat.