Immár évek óta próbálnak meg lenyúlni minket az egyre pofátlanabb telefonos banki csalók.

Ha a gátlástalan hiénáknak nem sikerül megcsapolniuk a szerencsétlen áldozatuk számláját, akkor rosszabb esetben még válogatott szavakkal jól el is küldik őt a melegebb éghajlatra.

Hiszen a lebukásuk esélye minimális, de meddig? – kérdezi az az olvasónk is, aki megosztotta tanulságos történetét lapunkkal.  

Először egy budapesti szám hívott fel, és megszólalt egy csaj, hogy az OTP-től telefonál, és indítottak egy gyanús tranzakciót a számlámról, ezért ellenőrizni akarják, hogy tényleg én voltam-e. Ekkor már tudtam, hogy tolvajokkal van dolgom, ugyanis kb. másfél éve nincs is számlám az OTP-nél

– kezdte történetét az olvasó, majd így folytatta:

„Kihangosítottam, megkértem, hogy mondja el még egyszer, mert nem értettem jól. Erre felháborodottan visszakérdezett, hogy mit nem lehetett ezen érteni. Mondtam, hogy nem indítottam semmiféle tranzakciót, erre ő: "Akkor mégiscsak értette, amit mondtam. De akkor téves hívás, viszonthallásra!"

Gondolom, itt jött volna az a rész, hogy be kell diktálnom a bankkártya adataimat, de nem játszottam jól a szerepet, így levágta, hogy levágtam, és rámcsapta a telefont. Igen ám, de itt még nem volt vége, ugyanis a hívás végébe beleröhögtünk.

 

„Újra megcsörgetett egy másik, de nagyon hasonló számról. Kinyomtam többször is, de azonnal hívott újra. Letiltottam a számot, de megint hívott egy újabbról. Azt is kinyomtam, és azonnal csörgött egy másikról. Nem értek hozzá, de gondolom, valami olyan rendszerük van, ami random generál telefonszámokat. Felfogtam, hogy a csaj nem tágít, úgyhogy végül felvettem. Szó szerint ezt mondta:"

Remélem, még megy a felvétel, mert csak annyit akarok még mondani, hogy ha velem beszélsz, akkor vedd ki a ***t a szádból!

„Azért ehhez kell ám vastag bőr az arcra... Lop, csal, lebukik, még neki áll feljebb. Ahelyett, hogy eltűnne, még csak azértis felhív egy másik számról, hogy elküldjön a ****ba.

Na mindegy, igazából csak azért írtam ezt ki, hogy vigyázzatok, ha hasonló gyanús ügyben hívnak fel titeket! Senkinek nem szabad megadni személyes adatokat és kártyaadatokat telefonban. A bankok sosem kérnek ilyet" – fűzte hozzá végezetül a verbális agressziót elszenvedett olvasónk.

Minden egy SMS-sel kezdődött: a pánikra játszanak a banki csalók

Egy olvasónk hamis banki hívás áldozata lett. Tőle nem tudtak pénzt elvenni, de érdemes vigyázni. Közben brit adatok alapján a nyugdíjasok helyett már a Z-generáció került a banki csalók célkeresztjébe. Folyamatosan új módszerrel próbálkoznak. Bővebben --->