Hatalmas fejlődésnek indult a XIII. kerület Dunához közeli, Foka-öböl néven ismert része, új lendületet kapott a Duna-parti városnegyed építése, a prémium lokáció, a környék atmoszférája mágnesként vonzotta a lakásépítőket, és a vásárlókat, a régió folyamatos fejlődése, hosszú távú értéknövekedési kilátásai miatt a befektetők is rákaptak a környékre.

A térség egyre bővülő lakáskínálatának új és különleges színfoltja a Duna Terasz Lakónegyedben épülő Duna Terasz Grande, amelyben a lakók és a befektetni vágyók is megtalálják számításukat.

Város a városban

A Duna Terasz Lakónegyed igazi város a városban, lakónegyed, rekreációs övezet és közösségi tér egyszerre. A kertes ház élményét nyújtja, annak kényelmetlenségei nélkül. Összefüggő nagy, zöld zónákat kínál szabdalt kertek helyett, szolgáltatásokat, grillteraszt, napozóteraszt a munka utáni lazításhoz.

A lokáció bővelkedik a sportlétesítményekben és szabadtéri lehetőségben, melyekhez eszközbérlési lehetőséget biztosítanak a lakók kényelméért, szórakozásáért, aktív és passzív pihenéséért, akár egy nyaralóban. Egy lakónegyed, ahol tetszés szerint lehet elvonulni a zajtól, pihenni, dolgozni és aktív sport, vagy közösségi életet élni igény szerint.

Kép: Duna Terasz Grande

A lokáció adottságaira erősít rá az építészet. A Duna Terasz társasházak formáját, esztétikai megjelenését, műszaki tartalmát, a lakások elrendezését, felszereltségét, az alaprajzokat a legújabb trendekhez igazodva a fejlesztő tapasztalatai alapján tervezték, szem előtt tartva, hogy piacra kerüléskor is megfeleljenek a pár évvel később kialakuló, új igényeknek. Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport ügyvezetője mindebben az elmúlt évtizedben megszerzett tudás szerepét emeli ki. Mivel folyamatosan értékesítenek a piacon, ezért jól látják, hogy a vásárlók milyen szempontokat vesznek figyelembe, amelyek a Duna Terasz otthonait is piacképessé teszik.

A lakásár-dráguláshoz - az első ütem induló 300 ezer forintos négyzetméterára a második ütemben először 700 ezer forintra nőtt, majd 1,2 -1,3 millióra emelkedett - igazodva csökkentették a lakásméreteket az újépítésű projekteknél. Előtérbe került a funkcionalitás reakcióként arra, hogy a vásárlók fölöslegesen nem vesznek plusz tereket, kivéve a nagy alapterületű, presztízsértékkel bíró lakásoknál, ahol fontos a tágasság és a nagyvonalúság.

Kép: Duna Terasz Grande

A negyed már kész épületeiben és a most épülő Duna Terasz Grandéban is a lakásmixet a családokra, a kényelmet, tágasságot favorizálókra fókuszálva alakították, dominálnak a nagylakások, a méretek nagyobbak, mint a versenytársaknál. Jellegzetes színfolt a Duna Terasz Lakónegyed védjegye, a minden lakásban megtalálható terasz, erkély, loggia vagy tetőkert.

Az épületek közös területein és a lakásokban is alapelemek a zöld és az okos megoldások, amelyek komfort és környezetbarát megoldások mellett a hosszú távú értéknövekedés garanciái.

Zöld és okos megoldások a Duna Terasz Grandéban

E-töltő előkészítés egyes parkolókhoz a mélygarázsban, zéró szén-dioxid-kibocsátás, nincs fosszilis anyagfelhasználás, távhővel kombintált hőszivattyús rendszer biztosítja a lakások mennyezeti hűtését és fűtését, ezért nincs radiátor és split klíma a lakásokban.

Okos elem a falra helyezett touchpados kezelő, amire igény szerint több eszköz is ráköthető. Okos megoldások a közösségi terekben: kertekben, játszóterek mellett okospadok, növénytelepítés, a 2-es épületben extenzív zöldtetők.

Élhető külső és belső tér

A Duna Terasz Lakónegyedet 13 éve fejlesztő D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legfőbb célja egy környezettel harmonizáló, élhető lakónegyed létrehozása. A beruházás környezetének megújításában együttműködnek az önkormányzattal, belső utcákat építenek, amelyek elkészítése után közterületté válnak, önkormányzati felügyelettel.

Ennek eredményeként az eddig közönségtől elzárt öböl szakaszok is a vízparti pihenő övezet részévé válnak, az egykori ipari terület pedig rendezett, zöld előkertekkel szegélyezett utcákkal és új társasházakkal gazdagodik, a Rákos patak közelében pedig futókört szeretnének kialakítani.

Ezért mozgatja meg a befektetők fantáziáját

Az ideális, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető lokáció, az M3-as metró, a Duna-part a sétánnyal és a hajókikötővel, a Duna Pláza a prémium környezet, a könnyű kiadhatóság a környék árainál magasabb bérleti díjon és a várható értéknövekedés vonzzák a befektetőket. Hatalmas előny a Váci úti irodafolyosó, az ott dolgozók a potenciális vevőkörhöz, illetve a potenciális bérlőkhöz sorolhatók. A negyed 1,5-2 szobás lakásai tipikus befektetői célpontok.

A Duna Terasz Grande építését önerőből indította a fejlesztő, a teljes megvalósításhoz a lakónegyed második ütemét is finanszírozó OTP Bank kiemelkedő mértékű, 23 milliárdos hitelt nyújt értékelve az előző projekt kimagaslóan sikeres voltát, a fejlesztő tőkeerőt és megbízhatóságát.

Így kezdődött

A 13 éves múltra visszatekintő Duna Terasz Lakónegyed az egyik meghatározó lakásépítési projektje a Foka-öböl környékének, ahol a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport 2008-ban közel 10 hektárnyi területet és egy félkész épületet vásárolt. Ekkor indult a Duna Terasz Lakónegyed építése, amelyben elsőként 362 lakást adtak át 2009-ben. A válság után 2015-16 környékén indult a következő ütem, amely Duna Terasz Premium néven 2019-ben készült el. Sikerét jól jelzi, hogy mind a 322 lakás gazdára talált. Ezt követően indították el a harmadik ütem, a 790 lakásos Duna Terasz Grande fejlesztését. Az építkezések tavaly kezdődtek el a generálkivitelező KÉSZ-csoport irányításával. Az értékesítés idén januárban indult meg. A Foka-öböl, a Cserhalom utca, Turóc utca és a Rákos patak által határolt telkein folyamatosan indulnak a D&B fejlesztései, most nagyjából a féltávnál tart a teljes kiépítés.

A cikk elkészítését a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport támogatta.