Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A VII., VIII. és IX. kerületben 125 ezer forintos havidíjat mért az Otthon Centrum, miközben a többi kerületben elhelyezkedéstől függően átlagosan 150-200 ezer forint ellenében lehetett lakást bérelni. A legdrágább a VI. kerület volt - közölte az OC.

Az ingatlanközvetítő tanulmánya szerint a budai kerületekben az utóbbi hónapokban a bérletidíjak középértéke 170 ezer forint körül alakult. A legdrágább a II. kerület, ahol 195 ezer forintos átlagos havi bérleti díj volt jellemző, míg az I. és III. kerületben 155 ezer forintért lehetett lakást kölcsönözni.

A panellakások bérleti díjában az Otthon Centrum nem tapasztalt számottevő különbséget a fővárosi városrészek között, a kerületek többségében 115-120 ezer forintot kérnek egy hónapért. A pesti oldalon azonban ez 7 százalékos emelkedés a tavalyi második negyedévéhez képest.

A legnagyobb vidéki városokban a tégla és panellakások bérleti díja között nincs számottevő különbség - ismertette az ingatlanközvetítő. Ezeken a településeken 90 ezer forintos középértéken adták ki a lakásokat. Ugyanakkor a panellakások bérleti díja 20 százalékkal emelkedett, míg a téglásoké ugyanennyivel csökkent a legfrissebb adatok szerint.

Jelenleg Győrben a legdrágább lakást bérelni, ahol 100 ezer forintos bérleti díjjal kell számolni, míg a többi városban 70-90 ezer forint között változtak a bérleti díjak.

Az ingatlanközvetítő legfrissebb tanulmányában a koronavírus kezdeti időszakában mért bérleti díjakat vetette össze az utóbbi négy hónap adataival - írta az MTI.