Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első negyedévben mintegy 18 ezer négyzetméterrel bővült a fővárosi A kategóriás bériroda állomány. A belvárosban befejeződött a 2,6 ezer négyzetméter alapterületű Markó Irodák 9 irodaház építése, illetve a Váci úti folyosón átadták a Váci Greens irodakomplexum új, 15,6 ezer négyzetméteres D fázisát.

Az üresedési ráta az első negyedév során 0,2 százalékponttal 7,3 százalékra süllyedt, ami Budapesten az eddig regisztrált legalacsonyabb ráta. Hasonlóan az előző negyedévekhez a legtelítettebb alpiac továbbra is dél-Buda, ahol az üresedés jelenleg 2,7 százalék, míg a legmagasabb üresedési ráta (31,2 százalék) az agglomerációban mérhető.

A bruttó kereslet 2018 első negyedévében 91 ezer négyzetmétert tett ki, ami 36 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában regisztráltnál. A teljes keresleten belül az új szerződések képviselték a legnagyobb arányt a bérbeadási volumen csaknem 60 százalékával. A szerződéshosszabbítások 26, a bővülések közel 10, az előbérleti szerződések 5 százalékot tettek ki ebben a negyedévben.

Az előző negyedévhez hasonlóan a Váci úti folyosó voltak a legaktívabbak  bérlők, a tranzakciós volumen közel 36 százaléka ide köthető. Belváros és bel-Buda  12- 12 százalékkal részesedett a bérletekből.

A BIEF összesen 139 bérleti szerződést regisztrált a negyedév során, az átlagbérlő 655 négyzetméteres irodára szerződött, 1000 négyzetméternél nagyobb területre 24 szerződést kötöttek. (Üvegpalotát vett Mészáros Lőrinc cége)