Az állam stadiont építene a Fradinak

Orbán Viktor miniszterelnök Fürjes Balázst a kiemelt jelentőségű fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki.
NAPI, 2011. október 21. péntek, 17:00
Fotó: Napi.hu

A kormányfő által szerdán kinevezett kormánybiztos feladatai közé tartozik egyebek mellett az új FTC-stadion felépítésének, valamint az Erzsébet téri Gödör Klub és környéke végleges rendezésének irányítása és felügyelete. Feladata lesz továbbá országszerte valamennyi, hárommilliárd forintot meghaladó értékű állami beruházás előkészületének és megvalósításának a felügyelete - írta az Index cikkét idézve az MTI. Fürjes Balázs a nevesített beruházások befejezésének a pontos határidejéről nem tudott beszámolni, a várható költségekről azonban tájékoztatást adott.

A Ferencváros új, 22 ezres labdarúgó-stadionjának az építése 10-12 milliárd forintba kerül, a beruházás két év alatt fejezhető be állami pénzből. A kormánybiztos nemzeti kincsnek nevezte a Fradit, amely - mint közölte - ismét állami tulajdonba kerülhet.

A kormánybiztos szerint a Puskás Ferenc Stadion újjáépítése egy nehezebb és drágább beruházás, annak kapcsán át kell gondolni a 16 hektáros terület jövőjét. Fürjes Balázs egy tízéves fejlesztési terv kidolgozását tartaná reálisnak.

Konferenciaközpontot építenének a Demján-fejlesztések mellé

Az Erzsébet téri Gödör Klub beruházását - ott egyebek mellett egy szerkezetkész, ám használaton kívüli színházterem is található - az elmúlt 9 évben nem fejezték be. A tervek szerint 2013 második felére fejeződhet be az építkezés, amely várhatóan másfél milliárd forintba kerül. A kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés alatt nem kell bezárni a létesítményt.

Fürjes Balázs tervei között szerepel egy 4-5 ezer férőhelyes konferenciaközpont felépítése is. A várhatóan a Művészetek Palotája környékén felépítendő komplexumot részben uniós, részben állami forrásból valósítanák meg, de megvizsgálják a magántőke bevonásának a lehetőségét is - tette hozzá a kormánybiztos.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre 15-20 milliárd forint megy

Közlése szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012 januárjától működik majd. A józsefvárosi Ludovika campusba a tervek szerint 2013 őszén költözhet be a közigazgatás-tudományi kar, míg egy évvel később várhatóan a rendészettudományi kar is birtokba veheti az épületet. A beruházás harmadik ütemében épülne meg a kollégium. Fürjes Balázs hozzátette: a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a jelenleg is használt épületben marad, ám szervezetileg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részévé válik. A beruházás első két üteme várhatóan 15-20 milliárd forintba fog kerülni.

Kitért arra, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítótere a jelenlegi helyén marad, de az intézmény adminisztrációja várhatóan új helyre költözik. Mint jelezte, a részletekről szintén a jövő héten tárgyal a Ludovika épületegyütteséhez tartozó múzeum főigazgatójával.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Drazsen, 2011.10.23 15:52

@megalodon: "Szóval jól dolgoznak a lobbisták, lásd Eperjes - Dörner-Csurka " Ez is egy szégyen, de legalább ez nem húsbavágó dolog, nem von el pénzt a zemberektől, szemben a fent említett attrakciókkal
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.10.23 09:15

@varbert: Kubatov jól lobbizik, most egy stadionra szerzett 10 milliárdot, ezelött 200 milliót szerzett egy biztosítótársaságtól aki az eredetileg tervezettnél 300 millióval drágábban nyerte a posta gépjármübiztosítási tenderét, a másik közbeszerzésen indulót az Allianzot meg kizárták mivel az elözó éve veszteséges volt...

Szóval jól dolgoznak a lobbisták, lásd Eperjes - Dörner-Csurka

a lóláb meg már elég régen és eléggé jól láthatóan kilóg, csak most egy másik hasonszörű sáskahad ebédelget az állami legelőkön..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

anya111, 2011.10.23 08:46

Tragédia!!!!!
Stadionok 20-24 Milliárd Ft.
Ludovika 20 Milliárd Ft.
Lakásépítési támogatott hitelkeret: 6 Milliárd Ft
Fidesznek ennyire fontosak az emberek.
Erre szavaztatok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jhony, 2011.10.22 21:09

cirkuszt és kenyeret, (Orbánnak kötelet!)

Efyébként ha már itt tartunk ne csak úgy osztogassuk.Legyen tétje a dolognak :Az motiválhatná az Nb1 es csapatokat hogy aki megnyeri a bajnokságot és mondjuk bejut a Bl főtáblára akkor kapjon új stadiont.
Így talán javulhatna a magyar foci színvonala is mert ez így csak ablakon kidobott 30 milliárd forintocska( na jóü mondjuk az ilyen Kubatov félék nyilván jól járnak vele, de amúgy ablakon kidobott!)

Szégyen hogy nem tudják kifizetni a fűtésszámlát mert"nincs pénz" , iskolatejet nem kapnak a gyerekek és néhol még ebédre sem futja!
De erre a cirkuszra meg a "köz"médiára van pénz!
Egyszer közéjük kell lövetni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

varbert, 2011.10.22 14:55

@Drazsen: Tökéletesen igazat adok neked! Ezek nem normálisak! Iskolákban nincs fűtés! Gyerekek éheznek! Egészségügy a béka feneke alatt! Egyetemisták éhség sztrájkolnak! Ennek az idióta orbánnak a foci meg a fradi a legnagyobb gondja?! Na nem itt a lényeg! Gátlástalan,tolvaj,banda!Nem csodálkoznék, ha a trigránit csoport valamelyik tagjára gondoltak hogy megnyerné a kiírt kivitelezési pályázatot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html