Tovább drágul a Liget projekt

Több mint 600 millió forinttal drágul a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó két kiegészítő szolgáltatás. Az indok: csúszik a kivitelezés.
Németh Géza, 2020. július 18. szombat, 16:53
Fotó: Napi.hu

A két közbeszerzés nyomán kötött szerződés módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, itt és itt.

Az első projekt a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó portfólió- és projektmenedzsment feladatok ellátása. Erre 2015. március 12-én szerződött az ajánlatkérő a két nyertessel, vagyis az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt.-vel és a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt.-vel. A vállalási ár 1 milliárd 750 millió forint volt, ez előbb 2,4 milliárd forintra növekedett, majd az aktuális ár 2 milliárd 791 millió forint lett.

Az indok a következő: az egyes létesítmények építőipari kivitelezésére kötött vállalkozási szerződések teljesítési határidejének módosítása vált szükségessé, ezért elengedhetetlen a két nyertessel kötött keretmegállapodás időtartamának 21 hónappal való meghosszabbítása.

A másik projekt a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó lebonyolítói, műszaki ellenőri és egyéb műszaki tanácsadási szolgáltatások ellátása. Ezt is az előbbi két cég nyerte, a korábbival azonos napon, nettó 1 milliárd 750 millió forinttal. Ez időközben 1,8 milliárdra nőtt, amely most további 245 millió forinttal emelkedett. Így az aktuális ár 2 milliárd 45 millió forint lett. Az indok megegyezik az előzővel, vagyis 21 hónappal kellett meghosszabbítani a megbízást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2020.07.19 23:55

Az azért nem mindegy hogy ki miatt csúsztak a kivitelezések.Amennyiben a megrendelő, a beruházó miatt nem tudott a kivitelező határidőben teljesíteni, akkor érthető, hogy a hossszabb ideig tartó kivitelezés műszaki irányítása, ellenőrzése miatt a beruházónak kell a többlet díjat fizetni, de ha a kivitelező a saját hibájából késett, akkor ez a többlet költség áthárítható, és azt a a kivitelező vállalkozási díjából le kell vonni, és úgy kifizetni!RFemélem ,hogy a beruházónak is ez az álláspontja!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.07.19 10:21

a török rontással érnek fel számunkra a valóságtól elrugaszkodott rabló álmodozók sisera hada, mint a vajda maga, baán lászló, a fidesz gépezet a kiépített maffioso jellegével mosott agyukkal és az egy bolond 100-t csinál mechanizmusukkal
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html