A két közbeszerzés nyomán kötött szerződés módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, itt és itt.

Az első projekt a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó portfólió- és projektmenedzsment feladatok ellátása. Erre 2015. március 12-én szerződött az ajánlatkérő a két nyertessel, vagyis az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt.-vel és a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt.-vel. A vállalási ár 1 milliárd 750 millió forint volt, ez előbb 2,4 milliárd forintra növekedett, majd az aktuális ár 2 milliárd 791 millió forint lett.

Az indok a következő: az egyes létesítmények építőipari kivitelezésére kötött vállalkozási szerződések teljesítési határidejének módosítása vált szükségessé, ezért elengedhetetlen a két nyertessel kötött keretmegállapodás időtartamának 21 hónappal való meghosszabbítása.

A másik projekt a Liget Budapest beruházáshoz kapcsolódó lebonyolítói, műszaki ellenőri és egyéb műszaki tanácsadási szolgáltatások ellátása. Ezt is az előbbi két cég nyerte, a korábbival azonos napon, nettó 1 milliárd 750 millió forinttal. Ez időközben 1,8 milliárdra nőtt, amely most további 245 millió forinttal emelkedett. Így az aktuális ár 2 milliárd 45 millió forint lett. Az indok megegyezik az előzővel, vagyis 21 hónappal kellett meghosszabbítani a megbízást.