BMW-gyár: gigantikus tereprendezés következik

A BMW gyár területének tereprendezésére és vízelvezetésére írt ki nyílt közbeszerzést a debreceni önkormányzat. A munkát bő egy év alatt kell elvégezni.
Németh Géza, 2019. január 16. szerda, 06:40
Fotó: AFP - Alexander Heinl

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás a BMW-gyár 400 hektáros területét észak-nyugati gazdasági övezetnek nevezi.

A majdani nyertes feladata a telek bel- és csapadékvíz elvezetésének kialakítása földmedrű csatornákkal és drén rendszerrel, továbbá a hozzá kapcsolódó tereprendezési munkák elvégzése. Előtte azonban el kell készíteni  a kivitelezéshez szükséges tervdokumentációt és meg kell szerezni a hatósági engedélyeket.

A munka főbb elemei: 393 ezer köbméternyi árok készítése, 145 ezer köbméter zárt víz elvezető rendszer kivitelezése, 1 millió köbméter humusz leszedése és a területen belüli elterítése. Kell építeni ezen kívül töltést és monitoring kutakat is kell fúrni.

A nyertesnek április elsején kell elkezdenie a munkát, amit jövő év április végéig kell befejeznie. Az ajánlatok beadási határideje február 26. Az értékelésnél 30 súlyszámmal szerepel a minőség és 70 súlyszámmal az ár. A becsült ellenértéket nem tartalmazza a felhívás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2019.01.16 10:58

Hol vannak most a fideszdroidok akik hangosan tiltakoznak a magyar termöföld tönkre tétele ellen, meg hogy megállítsák a "német vircsaftot". A BMW egyébként Magyarország az egyik legjobb minőségű földjét fogják lebetonozni, mintegy 600 focipálya területen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html