Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tranzakció erősíti a társaság helyzetét a bizonytalanná vált gazdasági környezetben, másrészt az MNB Növekedési Kötvényprogramja által a vállalat befektetőivé vált kötvénytulajdonosok biztonságát is tovább növeli. A tájékoztatás szerint a tranzakció a korábbi törzsrészvényekkel azonos jogokat biztosító új, mintegy 7 millió 431 ezer, egyenként 1000 forint névértékű részvény kibocsátásával valósul meg részvényenkénti 1615 forintos kibocsátási értéken. Az alaptőkeemelés összegét 30 napon belül, az alaptőkén felüli, tőketartalékba kerülő ellenértéket pedig legkésőbb 2020. szeptember 15-ig teljes egészében megfizetik a részvényesek.

A Cordia International folytatja nemzetközi terjeszkedését is, a román, a lengyel és a spanyol lakóingatlan-fejlesztési projekteket követően belép a németországi bérlakáspiacra. A cég igazgatósága jóváhagyta, hogy a Cordia 100 százalékos tulajdonában lévő European Residential Investment Vagyonkezelő Kft. 34,4 millió euróért megvásárolja az ARGO Properties N.V. 20,6 százalékos részvénycsomagját. Az ARGO jelenleg Berlinben, Drezdában, Lipcsében és Magdeburgban rendelkezik ingatlanokkal.

A Cordiának számos lezárt és folyamatban lévő projektje van. Magyarországon Budapest belvárosában, a Duna parton, illetve a budai és pesti kertvárosokban is vannak fejlesztései, a társaság 13 projektben kínál új lakásokat. A vállalat eddig belföldön és külföldön 5500 otthont értékesített, több mint 4000 lakás építése jelenleg is zajlik, további több mint 5000 otthon fejlesztése pedig előkészítési szakaszban van.

A társaság az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy az ingatlanfejlesztő Futureal-csoport és a cégcsoporthoz tartozó Cordia a koronavírus-járvány elleni küzdelmet 250 millió forint pénzadománnyal segíti.