Fél év haladékot adott a kormány a közel nulla energiaigényű épületek engedélyezésénél

A jövő június 30. utáni használatbavétel esetén kell csak megfelelniük az épületeknek a közel nulla energiaigényű követelménynek. Fél év haladékot adott a kormány.
Németh Géza, 2020. december 31. csütörtök, 07:29
Fotó: Shutterstock

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter a Magyar Közlönyben tette közzé az épületek energiaigényét szigorító szabály módosítását.

Az eredeti, 2006. májusi rendelet tartalmazta azt, hogy a 2020. december 31-e után használatba vételre kerülő minden épület esetén, az épületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigény követelményeinek.

A miniszter a mostani rendelettel úgy módosította az előzőt, hogy az épületnek csak a 2021. június 30. napja utáni használatbavétel esetén kell megfelelnie a közel nulla energiaigénynek. Az ehhez tartozó követelmények változatlanok maradtak, amelyeket az alap-rendelet melléklete tartalmaz. Ebben minden épület-szerkezet kötelező hőátbocsátási értéke szerepel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

villam64, 2020.12.31 20:05

Az orbánc kormány újból unios jogot sértő magatartást tanúsít. Elodázva a klímavédelmi megállapodást 50 évre. Mert hát nem félévre építenek házat, hanem 50 évre. Ez kötelezettség szegés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html