Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Májusban mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene ,9 az egyéb építményeké 24 százalékkal. Az épületeknél ipari épületek építése, az egyéb építményeknél út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 7, az egyéb építményeké 26, a speciális szaképítésé 13 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

A megkötött új szerződések volumene 11 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 33 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Május folyamán irodaépületek mellett ipari és oktatási épületek építésére kötöttek új, nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások május végi szerződésállományának volumene 67 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 9, az egyéb építményeké 91 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt.

Az első öt hónapban 17 százalékkal nőtt a termelés 2017- első öt hónapjához képest.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel