Ekkorát esett egy év alatt az építőipar

Augusztusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 13,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent, júliushoz képest a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek 1,9 százalékos, a májusi mélyponthoz képest pedig 11,1 százalékos növekedést mutattak - közölte a KSH.
Szepesi Anita, 2020. október 16. péntek, 09:00
Fotó: Pixabay

Augusztusban az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 13,6 százalékkal csökkent. Mindkét építményfőcsoport termelése mérséklődött, az épületeké 17,1, az egyéb építményeké 8,9 százalékkal.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 26,4, az egyéb építmények építésében 13, a speciális szaképítésben 3,1 százalékkal esett vissza a termelés.

A megkötött új szerződések volumene 6 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 16,5 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 5,5 százalékkal kisebb volt.

Az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 18,4 százalékkal elmaradt a 2019. augusztus végitől.

Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 11,4 százalékkal magasabb, az egyéb építményeké 30,4 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

2020 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest a termelés 10,4 százalékkal csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2020.10.16 19:03

Egyre esik az építő ipar teljesítménye, de lakásfelújításra szakembereket nehéz találni, senki nem akarja ezt a fajta munkát elvállalni!Érdekes egy helyzet.A nehezebben elvégezhető kis volumenű munkára ezek a szakemberek nem hajlandóak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html