Tovább dübörög az építőipar

Idén júliusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 33 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 32, az egyéb építményeké 34 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése közel 10 százalékkal bővült a júniusihoz mérten - közölte a KSH.
Szepesi Anita, 2019. szeptember 13. péntek, 09:00
Fotó: Getty Images

Júliusban, az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 32, az egyéb építményeké 34 százalékkal. Az épületeknél lakó, kulturális és ipari épületek építése, az egyéb építményeknél út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 24,  az egyéb építmények építésében 38, a speciális szaképítésben 37 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 26 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 13 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 41 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 10 százalékkal elmaradt a 2018. július végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 49 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 23 százalékkal csökkent.

Az év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva 35 százalékkal nőtt a termelés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

v007zsolt, 2019.09.13 14:00

Azért én kíváncsian várom a következő hónapok KSH adatait, mert bizony némelyik épitőipari termék ára elkezdet csökkeni pl: februárban kértem Terrán tetőcserép árajànlatot 360ft/db-ot kaptam,, most szeptemberben újra kértem az árajánlatot az pedig 316ft/db-ról szólt, a szigetelőanyag nál szintén csökkentek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html