Így oldanák meg a sikerágazat problémáit

Regionális építőipari képzési központok létrehozását szorgalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szakmunkásképzés hatékonyabbá tételére, javaslataikat megküldték a szaktárcának - írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 1. péntek, 07:45
Fotó: Getty Images

A gyakorlati oktatás színvonalának emelését német mintára javasolja módosítani a szövetség. Álláspontjuk szerint a szakemberképzést, az elméleti és gyakorlati oktatást egységes követelményekkel és azonos körülmények között kellene biztosítani. Úgy vélik, az építőipari szakmákat oktató szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanműhelyei többségükben korszerűtlenek, továbbá a kisvállalkozások sem rendelkeznek megfelelő eszközökkel a gyakorlati képzéshez.

Az ÉVOSZ központi - állami, kamarai vagy szakmai szervezeti - irányítással javasolja működtetni a létrehozandó regionális képzőközpontokat - szemlézte az MTI.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy a szakképzési törvény módosítását igénylő javaslatukat a napokban eljuttatták az Innovációs és Technológiai Minisztériumba.

HOZZÁSZÓLÁSOK