Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bemutatott projektek bírálatának eredményeként támogatásra javasolt 77 építőipari vállalkozás átlagosan 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A teljes javasolt összegből 61 százalékban magasépítési, 32 százalékban mélyépítési, 7 százalékban mérnöki szolgáltatási projekt jutott támogatáshoz.

A támogatás célja, hogy a hazai építőipari beruházások az elvárásoknak megfelelően, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg, amihez fejleszteni kell az építőipari ágazat hatékonyságát, korszerűségét, növelni kell a vállalatok versenyképességét.

Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar, 2019 első öt hónapjában több mint 40 százalék volt a növekedés, míg a termelékenység tavaly 23 százalékkal nőtt. 2015-ben 7600, 2018-ban pedig már tízezerrel több, 17 600 lakás épült Magyarországon. A tárca arra számít, hogy idén 22-24 ezer között lehet a megépülő új lakások száma.

A program következő körének meghirdetése 2019 őszén esedékes, 3 milliárd forint keretösszeggel - tájékoztatott az államtitkár.