Erre készül az Appeninn

Zuglói irodaházat vásárolt az Appeninn Nyrt. A több mint 3200 négyzetméteres B kategóriás irodaház adottságai kedvezőek, kihasználtsága 95 százalékos. A BÉT-en jegyzett vállalat 2017-ben a tavalyinál is nagyobb ütemben tercezi bővíteni ingatlanportfólióját, és amennyiben a jogszabályok lehetővé teszik, akkor SZIT-ként, azaz szabályozott ingatlanbefektetési társaságként folytatja működését - közölte a társaság.
Szepesi Anita, 2017. február 1. szerda, 14:55
Fotó: Napi.hu

Újabb nagy kihasználtságú irodaházzal bővítette portfólióját a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt., miután egyik leányvállalatán, az Appeninn-Angel Zrt.-n keresztül megvásárolta a Várna utcában található 3241 négyzetméteres B kategóriás irodaházat tulajdonló projektcéget, a Várna 12 Holding Zrt.-t. A 95 százalékos kihasználtságú ingatlan tartalmazó rojektcég vételára 440 millió forint, melynek 160 millió forintos önrészét az Appeninn sajátrészvényekkel fizeti ki, míg a vételár fennmaradó részére az OTP Bank biztosít 12 éves futamidejű, forintalapú BUBOR +2,5 százalékos kamatozású hitelt. A befektetés az Appeninn számára 10 százalékos hozamot biztosít - derül ki a vállalat közleményéből.

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója az akvizíció kapcsán elmondta: a társaság 2017-ben a korábbiakhoz képest gyorsítani kívánja ingatlanportfóliójának bővítését, jelenleg is több potenciálisan megszerezhető ingatlannal kapcsolatban folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

A vállalat további célja, hogy amennyiben a tavaly már módosított szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (SZIT) szóló jogszabály néhány további, elsősorban technikai kérdésben módosul, az Appeninn SZIT-ként folytassa működését a Budapesti Értéktőzsdén. A társaság véleménye szerint ugyanis a cég részvényesei szempontjából ez kedvezőbb működési forma.

HOZZÁSZÓLÁSOK