Ön tudja, mi épül 11 milliádért a felcsúti fociakadémián?

A kivitelezés költsége egyre emelkedik, összesen akár 11 milliárd forint közpénzbe is kerülhet a "vendégek kényelmes kiszolgálását" biztosító felcsúti sportszálló - számolta ki a G7.
Domokos Erika, 2020. december 10. csütörtök, 20:57
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor - A képen a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2018-ban átadott sport- és konferenciaközpontja látható.

Az épülő "ifjúsági sportszálláshely" harmadik ütemére kért újabb tao-támogatást a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) - írja a G7.hu. Mindez azért érdekes, mert a szálló már három éve is szerepelt az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt alapítvány fejlesztési programjában. Az akkori tervek szerint  2019 végére készült volna el.

Az újabb és újabb támogatás-igénylések miatt már azt sem könnyű összesíteni, mennyi közpénz épül bele a sportszállóba. Igaz, ebben az is szerepet játszik, hogy időközben a szabályozáson is módosítottak, így elvileg már önrészt sem kell fizetnie a felcsúti alapítványnak - írja a portál.

A G7 kalkulációja szerint a három éve 1,4 milliárdos állami támogatással induló projekt idén tavasszal már nyolcmilliárd közelében járt. Most kiderült, még ez sem a vége. Az idei programban ugyanis újabb 2,3 milliárdnyi támogatást kértek a beruházáshoz - ráadásul úgy, hogy ez csak a további fejlesztés költségének 70 százaléka, a programot ugyanis a korábbi gyakorlatnak megfelelően 30 százalékos önrész vállalásával állították össze. Ezt azonban már az előző években is visszaigényelte az alapítvány, így nem lenne meglepő, ha megint ez történne.

Mindez azt jelenti, hogy mindent összevetve 11 milliárdba is kerülhet a magyar adófizetőknek "az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását" biztosító felcsúti sportszálló - összesítette a rendelkezésére álló dokumentumok számait a G7.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.11 17:04

Mi épülne? A rezsim egy szelete. A nép meg bambán nézi mint ceausescu elmebeteg költekezését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sziddha, 2020.12.11 15:12

A gátlástalanság, az erkölcstelenség, a hatalom mánia, az önimádás , a közpénz elmagánosítás példaképe ez
az ügy ! A hírek szerint 75 milliárdot költöttek eddig ilyen -olyan címen az egész felcsúti ügyletre !
Jogállamban ilyesmi meg sem történhetne ! Még Rákosin is túltesz a mai Bölcs -Kedves Vezetőnk !
A kolomp vezéreltek pedig csak bégetnek az egészhez , mint ahogy az egész orbáni rezsim ámokfutásához !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.12.10 23:14

A Felcsúti futball projekt egy feneketlen pénznyelő kút mert azok akik mögötte állnak mindig nagyon éhesek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html