Meglepetés: milliárdokat spórol az állam egy felújításon

Az M3 Business Center felújításának generálkivitelezői feladatait az Építő-és épületkarbantartó Zrt. nyerte el, nettó 8 milliárd 102 millió forinttal. A kormány bő 10 milliárdot biztosított erre a célra, hogy megfelelő elhelyezést kapjon a Budapest Környéki Törvényszék.
Németh Géza, 2019. szeptember 27. péntek, 11:08
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A budapesti Hungária körúton, az M3-as autópálya kivezető szakaszának kezdeténél lévő irodaházat az állam már 2017-ben megvásárolta, a bíróság elhelyezésére. A nyertes feladata - egyebek mellett - a nyílászárók cseréje, az elektromos rendszer és a fűtés felújítása. A két épületből álló házon belül az A jelű épületben a beszédcélú termeket (tárgyalókat, oktatói előadót, oktatói szobákat, perszimulációs szobát, workshop-szobákat) megfelelő akusztikával kell kialakítani.

A nyertessel szeptember 16-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Laterex Építő Zrt., a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a ZÁÉV Építőipari Zrt. is.

Két napja a kormány 10 milliárd 334 millió forintot hagyott jóvá az M3 Business Center felújítására, hogy ott a Budapest Környéki Törvényszék kapjon megfelelő elhelyezést.

HOZZÁSZÓLÁSOK