Így lehet semmis egy piaci ár alatt vásárolt ingatlan adásvételi szerződése

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága szerződés semmisségének megállapítása iránt kereseti kérelemmel élt a Nagyatádi Járásbíróságon annak a gondnokoltnak az ügyében, aki budapesti ingatlanát belátási képessége teljes hiányában adta el jóval annak piaci értéke alatt - derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2019. október 17. csütörtök, 07:47
Fotó: Getty Images

A férfi 2015 nyarán értesült arról, hogy gondnokság alá helyezése érdekében indult per többek között azért, mert mentális állapota miatt az ingatlanvagyonával kapcsolatban sem tud megfelelő döntést hozni.

A férfi betegsége miatt abban a hiszemben volt, hogy a lakását el fogják venni tőle, ezért "kényszerből" gyorsan értékesítette. A budapesti ingatlan piaci értéke annak eladásakor 10 millió forint volt, amiért a vevő csak 6 250 000 forintot fizetett ki, amely összegből különböző ingatlant terhelő tartozások rendezése után az eladó ténylegesen csak 3 850 000 forintot kapott meg.

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága az időközben gondnokság alá helyezett férfi jogainak védelmében nyújtott be keresetet, melyben indítványozta az adásvételi szerződés semmisségének megállapítását, valamint azt, hogy a vevő további 3 750 000 forintot fizessen meg a gondnokoltnak, mivel a korábbi érdeksérelem a piaci értéknek megfelelő ár kifizetésével küszöbölhető ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.10.17 10:24

Aleírtakkal szemben az alábbi jóerkölcsbe ütköző történetek nem utalnak belátási képesség teljes hiányára:
1., VIDEOTON eladása 1 forintért
2., IKARUS eladása 1 forintért
3., Egyéb gyárak eladása 1 forintért
4., Fidesztagok és egyéb párttagok áron aluli lakásbérlése
5., Ingatlanárverésen alulárazott licit
6., Politikusok ingatlanutyijai, amikor 1 forintért vagy más piti összegért íratják kamuból más nevére, vagy épp veszik mástól.
sat9bbi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html