Az Oscar Hotel Athén az Indotek-cégcsoport első görögországi ingatlanakvizíciója, amellyel több mint hatezer négyzetméternyi területtel bővítette nemzetközi ingatlanportfólióját. A társaság célja, hogy a teljes körű felújítást követően a jelenleg zárva tartó szálloda mielőbb újranyithasson, ezáltal pedig hasznosulhasson. Az Indotek Group az akvizícióval tovább erősíti nemzetközi ingatlanpiaci pozícióját Görögországban és Délkelet-Európában - közölte a társaság.

A szálloda jelenleg még zárva van, és az Indotek azzal tervvel vásárolta meg a görög NBG Banktól, hogy a több mint hatezer négyzetméteres épületet teljes körű felújítást követően hosszú távon üzemeltessék. A szálloda az athéni pályaudvar közvetlen közelében, az ókori athéni agorától és a belvárostól mindössze néhány kilométerre fekszik. Az ötemeletes szálloda 124 szobával, kültéri úszómedencével, saját bárral, étteremmel és konferenciateremmel is rendelkezik - írják az ingatlanról.

„Az Indotek Group jelenleg 12 ország ingatlanpiacán folytat sikeres befektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet. Nemzetközi sikereink, eredményes terjeszkedési stratégiánk több évtizedes ingatlanpiaci tapasztalaton és naprakész szaktudáson alapulnak. A mostani tranzakciónak köszönhetően tovább erősítettük jelenlétünket a délkelet-európai térségben is. Görögországot régóta figyeljük, hiszen élénk turizmusa számos befektetési lehetőséget kínál. Az Indotek Group több hazai szálloda felújítása és sikeres működtetése révén jelentős tapasztalattal rendelkezik a szállodapiacon, amit az Oscar Hotel Athén megújításakor is hasznosítani fogunk” – tette hozzá Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője a közlemény szerint.

Az Oscar Hotel Athén megvásárlásával a cégcsoport az első ingatlantranzakciós ügyletét bonyolította le Görögországban. A vásárlás a társaság – földrajzilag és ingatlantípusokat illetően is a diverzifikációra törekvő – nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részként valósult meg, hiszen az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép- és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat.

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. A cégcsoport fő tevékenységeként a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és ingatlanokkal fedezett vállalati követelések megvásárlására fordítja, portfóliója alapján a legfontosabb piaci szereplők közé tartozik Magyarországon. A cégcsoport tevékenységének lényege a kockázatok tudatos vállalása és professzionális kezelése, valamint a hosszú távú gondolkodás, amelyek együttesen kiemelkedő megtérülés elérését teszik lehetővé.

A társaság az elmúlt rohamosan fejlődik: megszerezte a budapesti Gellért-szállót, a lengyelországi központú Globe Trade Center (GTC) teljes szerbiai irodaportfólióját is megvásárolták 267,6 millió euróért. De a cégcsoportot alapító és irányító Jellinek Dániel vezetésével az Appennin Nyrt.-ben is részesedést szereztek 2020-ban. Továbbá a csoport érdekeltségébe kerültek Vitézy Tamás horvátországi turisztikai ingatlanai, amit a milliárdos sérelmez.