Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Öt éve vonta be a légügyi hatóság a hármashatárhegyi vitorlázó reptér működési engedélyét az azt üzemeltető Műegyetemi Sportrepülő Egyesület és a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közit konfliktusra és egy 1959-es törvényre hivatkozva. Az azóta eltelt idő alatt az egyesületi tagok a gépeiket elvitték, a talaj tönkrement, az egyesület pedig nagyon nehéz helyzetbe került.

A bérleti szerződés felmondása miatt indított perben tavasszal vált jogerőssé a Pesti Központi Kerületi Bíróság másodfokon hozott ítélete, amelyben elmarasztalták az MNV Zrt.-t, mert 2013. júliusában előzetes figyelmeztetés nélkül, rendkívüli felmondással megszüntette a Műegyetemi Sportrepülő Egyesülettel a hármashatárhegyi vitorlázóreptérre kötött reptérhasználati szerződést. Az egyesület elnöke akkor annyi mondott lapunknak, repülni szeretnének, és megállapodásra, együttműködésre törekednek, de nagyon sok a teendő addig, amíg erre sor kerülhet.

Az elmúlt hónapokban érzékelhető is volt a mozgás a reptéren, feltöltötték a kutyák által kiásott gödröket, újrafestették a jeleket, majd egy csörlőkezelő felvételére szóló hirdetés is megjelent, melyben az idény indulásától, márciustól kerestek főleg hétvégékre csörlőkezelőt. Tegnap (november 16.) pedig megtartották az első repülőnapot.

Gavronek Ferenc a Napi.hu-nak elmondta, végre sikerült odáig eljutni, hogy a reptér visszakapta az állandó működési engedélyét, öt év után újra működő reptér lett belőle a hidegkúti lakosok nagy örömére. Még megjegyezte, hogy nagy terveik vannak a jövőre nézve, ám ezekről egyelőre csak annyit árult el, hogy szeretnének képzéseket is tartani.