Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel média sokat ír a lakás+ programról, amellyel a legszegényebbeket segítenék bérlakáshoz jutni. Az ezzel kapcsolatos korábbi álom, amely szerint egy négyzetméterért 10 zlotyt (750 forint) kellett volna fizetni, szertefoszlott. A kormány más megoldást keres - adta hírül a gazeta.pl.

Kiderült, hogy csak akkor lehetett volna teljesíteni ezt az ígéretet, ha az államkincstár tulajdonában lévő földeken építettek volna lakásokat, amelyek állami tulajdonban maradtak volna és az adófizetők pénzéből még támogatták is volna az érintettek lakhatását - derül ki Henryk Kowalczyk környezetvédelmi miniszter beszámolójából.

Ezért új tervvel álltak elő, amelynek lényege, hogy a piaci körülményekhez igazodnak. A legszegényebbeknek állami támogatással segítenek a bérleti díjat kifizetni és faházakat építenek. Sokan ugyan sokan csodálkoznak a faházakon, de blokkokat is lehet ebből az anyagból építeni. Az otthonokat kiadják a későbbi megvásárlás lehetőségével.

Az építkezések jövőre kezdődnek: 5000 lakást akarnak felhúzni faházakban. A terület, amin felépítik ezeket az állami erdőségekhez tartozik, ennek köszönhetően a telkek és a lakások is olcsóbbak lesznek.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu