Idén a harmadik negyedévben a teljes budapesti irodaállomány meghaladta a 3,72 millió négyzetmétert. A kihasználatlansági ráta 18,6 százalék, amely 1,3 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévi értéknél és 3 százalékponttal kevesebb, mint 2012 azonos negyedévében. A legalacsonyabb kihasználatlansági mutatókat továbbra is a Dél-Buda (12 százalék) és a Pest központ (14 százalék) alpiacokon regisztrálták, míg a legmagasabb értéket, 30 százalékot, újra az agglomerációban mérték. Az üresedési ráta csökkenéséhez hozzájárult a negyedéves pozitív nettó abszorpció.

A teljes kereslet csaknem elérte a 100 ezer négyzetmétert, ami 32 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévben és szinte ugyanannyi, mint 2012 harmadik negyedévében. Az első három negyedévben, az előző évhez hasonlóan, összesen 244 ezer négyzetmétert adtak bérbe.

A bérbeadás 20 százaléka (20 ezer négyzetméter) szerződéshosszabbítás volt, ami az elmúlt 5 évben mért legalacsonyabb érték. Magas volt az új szerződések volumene, a teljes kereslet 48 százalékáért feleltek. A kereslet 16 százaléka, 15 ezer négyzetméter, szerződéshosszabbítás, míg 2,5 ezer négyzetméter előbérleti szerződés volt. A Bosch székházzal és egy kisebb irodaház megvételével a saját tulajdonú tranzakciók a kereslet 13 százalékát tették ki.

2013 harmadik negyedévében 192 bérleti szerződést kötöttek, melyek átlagos mérete 442 négyzetméter volt. Ez az előző negyedévhez képest némi csökkenést jelent. Továbbra is magas a kereslet a kisebb területű irodák iránt, a negyedéves tranzakciók 94 százalékát 500 négyzetméter alatti tranzakciók tették ki. A negyedév legnagyobb bérleti tranzakcióját a Váci Greens irodaházban kötötték közel 5 ezer négyzetméterre, ezt követte a Green House és az MSCI közötti bérleti szerződés 3,7 ezer négyzetméterre.  A bérbeadások 38 százaléka a Váci úti irodafolyosón történt, míg a kereslet 16 százalékát a Dél-Buda részpiacon regisztrálták.