Az Eurokonzol ipari létesítmények műszaki ellenőrzésével, projektmenedzsmenttel foglalkozik. A cég főleg élelmiszeripari beruházásokban, fejlesztésekben vett részt. Évek óta használnak digitális megoldásokat a munkafolyamatok optimalizálására, köztük a PlanRadart is.

A cég indulásakor még gyerekcipőben járt Magyarországon a projektmenedzsment. A cél az volt, hogy a jól működő nyugati mintákat átültessék a magyarországi gyakorlatba. 2015-ben kezdtek szoftvert használni műszaki ellenőrzésre, amit a tevékenységi körök bővülése, összetettsége miatt gyorsan kinőttek. 2021-től használják a PlanRadart, amit a Nestlé egyik beruházásban élesben is bevetettek. Azóta kilenc-tíz projektjükben, köztük a jelenleg futó hat projektben kizárólag ezt a szoftvert használják.

„Cégünknél egy ember általában két-három munkát visz párhuzamosan. A folyamatok digitalizációja nélkül ezt nem lehet követni, kezelni, irányítani” – mondta Balczó Gáspár, az Eurokonzol műszaki ellenőre. A kollégáknál nagyjából 25 százalékos teljesítménynövekedést mértek a szoftvernek köszönhetően, ami időben és pénzben is komoly nyereség.

Az alkalmazást cégen belüli kommunikációra, a kollégák tevékenységének összehangolására, a folyamatok koordinálására, beszámolók készítésére használják, és a jövőben még több területen szeretnék kipróbálni.