Piaci árához képest több tízmillió forinttal olcsóbban jutott egy értékes, remek adottságú ingatlanhoz a belvárosi önkormányzat nyári ülésén Szágerné Fazekas Éva kormánypárti képviselő lánya - adta hírül a 24.hu. A Bajcsy-Zsilinszky úti elegáns virágüzlet tulajdonjogához - az édesanyját is soraiban tudó - Fidesz-frakció szavazatai segítették hozzá a vevőt - az önkormányzat június 25-ei testületi ülésének jegyzőkönyve alapján.

Szágerné érintettsége okán nem szavazott ennél az ingatlannál - a többi, közel tucatnyinál azonban igen, mégpedig a párttársaival egységesen -, ugyanakkor ez egy pillanatra sem befolyásolta a privatizálás sikerét, hiszen Szágerné nélkül is megvolt az eladáshoz szükséges kényelmes többség, lévén az V. kerületben a tíz Fidesz-KDNP-s képviselőre mindössze öt ellenzéki jut.

Csakhogy Szágerné nem teljesen kívülálló az említett ingatlan ügyében: közvetve van kapcsolódási pontja a feltűnően olcsón értékesített üzlethez, amelynek tulajdoni lapján cikk megjelenésekor a széljegyen "tulajdonjog-bejegyzési kérelemmel" már a lánya cége szerepelt.

A nyári önkormányzati döntés nyomán a Bajcsy-Zsilinszky út 76. szám alatti, 126 négyzetméteres üzlethelyiség - amelyet eredetileg 59,15 millióra becsülték fel, de ebből lejött a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, azaz közel 18 millió forint - végül 41,4 millióért lett a fideszes képviselő lányáé. Így a Száger Anna tulajdonában álló Anemone Brigid Kft. 328 ezer forintos négyzetméteres áron jutott ingatlanhoz a Belváros északi részén, a Nyugati tér közvetlen szomszédságában, ahol egymillió forint felett vannak a négyzetméterárak.