Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lakásfelkészítés, azaz "home staging" fontos tényező egy ingatlan eladásánál, mert egy jól bemutatható és szép lakás előbb és magasabb áron kel el, mint egy elhanyagolt, rossz állapotú, vagy csak annak látszó lakás. Vagyis a befektetett energiával pénzt lehet keresni és időt lehet spórolni - véli Balla Ákos, a Balla Ingatlan vezérigazgatója.

A szakértők szerint az ingatlanpiac ma szinte "ki van éhezve" a jó minőségű, igényes, jól funkcionáló ingatlanokra.

A rendkívül magas ingatlanárak megváltoztatták a vásárlók hozzáállását is: már nem hajlandóak bármit megvenni magas áron, minőségi ingatlanokat akarnak. Ilyenből pedig kevés van.

Balla Ákos szerint annyit érdemes megtenni, hogy az átlagosnál nagyobb rendet tartunk, amikor meghirdetjük a lakásunkat. Ha pedig vevő érkezik, akkor őt úgy várjuk, mint ha egy vendéget fogadnánk.

A felesleges holmikat ki kell dobni, áttekinthető, körbejárható állapotot kell megvalósítani, ami megmutatja az ingatlan adottságait és lehetőségeit. Emellett a szükséges karbantartásokat is érdemes kivitelezni, ami nem feltétlenül felújítást jelent.

Felújításra szükség lehet a könnyebb értékesíthetőség érdekében, ennek azonban nem szabad arra irányulnia, hogy a hibákat próbáljuk meg eltakarni vagy elfedni, mondjuk egy festéssel. Emellett fontos, hogy ne merülhessen fel ennek a gyanúja sem. A rejtett hibák eltakarása ugyanis nem csak etikátlan, hanem ezek miatt a vevő később pereskedhet és kártérítést érvényesíthet - mondta Balla Ákos.