Idén januárban Angyalföld, Zugló és Erzsébetváros végzett az érdeklődési ranglista élén. A vevők 17,7 százaléka jelölte meg preferenciaként a 14. kerületet - mondja Benedikt Károly, a Duna House (DH) pr  és elemzési vezetője.  Zugló ugyan mindig is benne volt a top 3-ban, mindössze tavaly decemberben volt egy kisebb visszaesés (14,9 százalék), ami csak az 5. helyre volt elég a népszerűségi sorrendben - jegyzi meg a szakértő.

A zuglói tranzakciók 80-85 százalékát a téglalakások tették ki 2021-ben, mellettük elenyésző az eladott panelek és házak aránya. Az átlagos négyzetméterár is ennél az ingatlantípusnál nőtt a legnagyobb mértékben, 672 ezer forintról 769 ezerre. Ezzel szemben a paneleket 566, a házakat pedig 483 ezer forintos négyzetméteráron lehetett megvásárolni tavaly a DH értékesítési adatai alapján.

Folyamatosan nő az újépítésű ingatlanok iránti kereslet, amit a fejlesztők megpróbálnak kiszolgálni. A tavalyi év negyedik negyedévében például több mint 1300 lakást építettek a városrészben, amiből még közel 500 értékesítés alatt állt. Az átlagos négyzetméterár 960 ezer forint, egy átlagos új lakásért 73 milliót kell letenni.

Éves szinten a zuglói újlakások átlagára 22 százalékot emelkedett a  DH adatai szerint 

A közvetítő kínálatában jelenleg egy szállodakomplexum a legértékesebb zuglói ingatlan, amit több mint 3,2 milliárd forintért hirdetnek. A lakóházak között egy többgenerációs családi ház a legdrágább, 308 millió forintért kínálják.