A felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc legnagyobb építőipari vállalatai éppen akkor alapítottak Felcsúti Ipari Park (FIP) Kft. néven új vállalkozást, amikor az állam az új kft. székhelyétől és az Orbán család földjeitől néhány száz méterre egy 52 hektáros területet árverezett el bő 1,5 milliárd forintért - írja a Hvg360.

A FIP Kft.-t saját tulajdonú ingatlan adásvételére hozta létre 2021. december 9-én a ZÁÉV Zrt., a Fejér-B.Á.L. Zrt., a Mészáros és Mészáros Zrt., valamint a V-Híd Zrt. (ezek mind a Mészáros család érdekeltségében lévő építőipari cégek).

Az állam december 27-én árverezte el a bicskei, 52 hektáros, volt honvédségi területet és a Hvg360 cikke szerint csak egy licitáló volt, akinek a neve egyelőre nem ismert.

A Felcsúttal szomszédos Bicske önkormányzata december elején szavazta meg, hogy ipari területté nyilvánítsák az ingatlant.

A volt honvédségi, üzemanyaggal szennyezett terület kármentesítést az állam már 2012-ben elvégeztette. Az európai uniós pénzből finanszírozott 571 millió forint megbízási díj olyan egykori Simicska-cégekhez került, amelyek később Mészáros Lőrinchez, illetve egyik volt munkatársához, Halmi Tamáshoz kerültek - írja a portál.