Kezdődik a felfordulás a Ferenciek terén

Néhány napon belül elkezdődik az Erzsébet híd pesti oldalán, a Ferenciek terén álló, déli Klotild Palota ötcsillagos szállodává alakítása. A török szállodalánc-tulajdonos Özyer-csoport tízmilliárdos beruházása 2018 elejére készülhet el.
Napi.hu, 2015. december 4. péntek, 11:30
Fotó: Napi.hu

A családi tulajdonban lévő, török Özyer-csoport projektcége, a Melis Investment Kft. 2014-ben vette meg az V. kerületi önkormányzattól az épület 89 százalékát, most novemberben pedig a maradékot, összesen több mint 2,7 milliárd forintért. Az öt plusz csillagos szállodává alakítás kivitelezése további 6,5 -7 milliárd forintot igényel, így mintegy 10 milliárd forint lesz a beruházás végösszege - jelentette be a tulajdonos képviselője a projektet bemutató sajtótájékoztatón.

A nettó 11 ezer négyzetméteres épületben 156 szobás szálloda, török látványkonyhás étterem, kávéház kap helyet. A tervek szerint ez lesz az ország első, nemzetközi tanúsítási rendszerben minősített zöld szállodája.

A felújítással egy leromlott, néhány helyen életveszélyessé vált műemléképületet állítanak helyre az eredeti tervek szerint - mondta a beruházó műszaki vezetője, Kemény Péter.

Karácsony előtt kezdődik a bontás

A hatósági egyeztetések nagy részén már túl vannak, a műemléki egyeztetések megkezdődtek. A  bontás még karácsony előtt indul, az engedélyes tervek január közepére készülnek el, a kivitelezés májusban startolhat - sorolta a megvalósítás lépéseit Kemény Péter. Hozzátette, az építkezés generálta plusz forgalom valószínűleg eléggé megterhelő lesz a környékbelieknek. A tulajdonos magyar kivitelezőket és közreműködőket választ az építkezéshez.

Nemzetközi szállodalánccal tárgyalnak az üzemeltetésről, a szerződés aláírása január közepére várható. A déli Klotild Palota beruházás az Öyzer-csoport első külföldi és első városi hotelberuházása, Törökországban jellemzően tengerparti resort szállodákat fejlesztettek.

A felújítást augusztusban a magyar kormány kiemelt beruházássá nyilvánította, ami azt jelenti, hogy egyes szükséges engedélyeket soron kívül adják ki a hatóságok, a terveket nem kell megfuttatni az építészeti-műszaki tervtanács előtt, településképi véleményezési és településképi bejelentési eljárásra sincs szükség.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK