Kínában 19 nap alatt húztak fel egy felhőkarcolót

Egy kínai építőipari cég 19 nap alatt húzott fel egy 57 emeletes épületet a Kína középső részén fekvő Csangsa városban, Hunan tartomány fővárosában.
MTI-Eco, 2015. március 11. szerda, 10:52
Fotó: Reuters

A Broad Sustainable Building nevű, előregyártott elemekből álló épületek építésére szakosodott, csangsai székhelyű cég munkásai naponta 3 emeletet építettek a gyorskamerás felvételek tanúsága szerint, amelyet a YouTube-ra is feltettek. Az összesen 186 ezer négyzetméteres területű felhőkarcolóban 800 lakást, valamint mintegy négyezer főnek munkát biztosító irodahelyiségeket alakítottak ki.

Ez a legmagasabb épület, amelyet a felhőkarcolók gyors építéséről már jól ismert cég eddig felhúzott. Korábbi rekordja egy 30 emeletes szálloda volt, azt 15 nap alatt szerelték össze. A vállalat 2010-ben 48 óra alatt állított össze egy 15 emeletes szállodát.

Csang Hszian-min, a vállalat egyik építésze rámutatott: az előregyártott elemekből való építkezés nemcsak gyors, hanem a hagyományos technológiákhoz képest fenntarthatóbb is, mivel jelentősen csökkenti a felhasználandó cement mennyiségét. Hozzátette, hogy az építkezés során szinte nem is keltenek port, ami a légszennyezés által sújtott Kínában fontos szempont.

Egy kínai építőipari cég 19 nap alatt húzott fel egy felhőkarcolótA Broad Sustainable Building egy 838 méter magas, 220 emeletes felhőkarcolót akar építeni Csangsában. A világ legmagasabb épületének babérjaira törő, Sky City néven emlegetett felhőkarcoló a tervek szerint még egy 9-es erősségű földrengést is kibírna, és 90 nap alatt húznák fel. Az építkezés azonban nem indult el, mert hiányoznak a hatósági engedélyek. Sokan kételkednek a projekt jövedelmezőségében és az épület biztonságosságában is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Paragon11, 2015.03.11 14:29

Voltam a gyárban és a szállodában is. Mindent előkészítenek, beleértve kábelezést,vezetékezést,még az aljzatbetont is a gyárban öntik ki. Nem emlékszem már a számokra,de az élőmunka ráfordítás csak töredéke a hagyományos építkezéseknek. Vannak kötöttségek a kialakításban,ami viszont nekem nem tetszett, kis szél esetén is éreztem a széllökéseket a 30-ik emeleten. Ezzel a technológiával akarták tavaly elkezdeni a világ legmagasabb toronyházának az építését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.03.11 11:27

Nálunk meg 3 éve épül a vidék négyes metrója az Esztergom-Nyugati vonal. 2,8 milliárdba van km-ként. Vajon a napi.hu miért nem állt rá a témára?...pedig van fideszes kötődésű cég is!!!
Lehozhatnák a teljes hátteret...vagy a fidesz fogja, ha Simicska úr már jól elhelyezkedett?...ez is nagy bumm lesz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html