A közbeszerzési eljárás  eredményét az ajánlatkérő a minisztériumok ellátását végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közbeszerzés két részből áll. Az egyik a KEF Nyugat-magyarországi ellátási területébe tartozó 99 budai és 36 fővároson kívüli épület, nettó 223 ezer négyzetméter alapterülettel. Ennek a kerete 35 milliárd forint, bár a becsült összeg csak 24 milliárd volt.

A második rész a KEF Kelet-Magyarországi ellátási területe. amelybe 118 pesti és 43 fővároson kívüli épület tartozik, 710 ezer négyzetméter alapterülettel. Ennek a kerete 65 milliárd forint, a becsült összeg itt 45 milliárd forint volt.

Mindkét részre október 19-én kötöttek szerződést a felek, ami 48 hónapra szól. Indult még a tenderen a Jánosik és Társai Kft. valamint a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. is.

Az utóbbi időben nagy összegű közbeszerzéseket nyert a B+N Kft. Idén februárban közölte a Napi.hu, hogy a MÁV épületeit három évig (plusz egy év opcióval), a komlóskai székhelyű B+N Referencia takaríthatja, nettó 19 milliárd 408 millió forintért.

Márciusban jelent meg a hír, hogy a B+N Referencia és az ÉP-ÜZ-BAU Kft. üzemeltetheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) épületeit 4 milliárd 726 millió forintért.

Az áprilisi nyertessége nyomán pedig ez a cég végezheti a koronavírus miatt szükségessé vált fertőtlenítést a MÁV teljes területén, nettó 1 milliárd 920 millió forintért.

A Céginfo.hu adatai szerint a B+N Zrt. jegyzett tőkéje 2,2 milliárd forint. Az egyszemélyes részvénytársaság tulajdonosa Kis-Szölgyémi Ferenc - lapinformációk szerint azóta szárnyal a cég, amióta Rogán Antal és Tombor András érdekkörébe sodródott a társaság, amit a 24.hu szerint Kis-Szölgyémi kapcsolati hálóján lehet követni.

A B+N Referencia három év alatt megtriplázta a nettó árbevételét, 2019-ben 36 milliárd forintos forgalom mellett 4 milliárdos adózott eredményt ért el. Osztalékot 1,94 milliárd forintot fizetett a tulajdonosnak. A társaság a konszolidációs körébe bevont cégekkel együtt tavaly összesen 41 milliárdos nettó árbevételt és 4,1 milliárdos adózott eredményt ért el.

A B+N Referencia részt vett a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában, a 10 milliárdos kötvénykibocsátásból a jegybank a maximális 7 milliárdért vásárolt a cég kötvényéből.