A cég értékesítésből származó nettó árbevételr 2014-re 2,286 milliárd forintra nőtt a 2013-ban elért 1,662 milliárd forint után. A bővülés elsősorban a csoport fő tevékenységét adó ingatlanértékesítés növekvő tranzakciószámainak köszönhető.

A jelentés alapján azonban nem csak a nettó árbevételi, hanem az adózott eredmény is nőtt az utóbbi években: a 2012-es 355 millióról 2013-ban 487 millió forintra emelkedett, tavalyra pedig közel 50 százalékos bővülést produkálva elérte az 735 millió forintot.

Irány külföld!

A csoport már 2011 óta működtet inkubátor jelleggel irodát Csehországban, amelynek célja a nemzetközi működés lehetőségeinek és szabályainak felmérése. Ennek elsődleges tanulsága, hogy a hazai rendszert nem lehet teljes egészében átemelni eltérő adottságú ingatlanpiacokra. Az azóta összegyűlt tapasztalatok révén mára már megnyílt a lehetőség a cég csehországi tevékenységének bővítésére, illetve a környező országok piacaira történő belépés is elérhető közelségbe került.

Célunk továbbfejleszteni a multibrand stratégiára épülő tevékenységeinket, illetve felvásárlásokat is tervezünk. Mindemellett szerepel a tervek között egy már működő külföldi hálózat megvásárlása is. Célunk, hogy több országban is jelen legyünk és hosszú távon az ingatlanközvetítés és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán regionális szereplőkké váljunk - tette hozzá Guy Dymschiz, a Duna House csoport társtulajdonosa.