Az új szerződések és bővülések volumene elérte a 48 ezer négyzetmétert, ez éves szinten 45 százalékos javulásnak felel meg. További 6.146 négyzetmétert saját használatra vásároltak meg. Az első negyedévében a BIEF 172 bérleti szerződést regisztrált, amelyek átlagos mérete 415 négyzetméter volt. Ez hasonló méret, mint 2012 első negyedévében, és fele akkora, mint az előző negyedévben. A szerződések közel 80 százalékát 500 négyzetméter alatti területre kötötték.

Tizenöt bérlő szerződött ezer négyzetméternél nagyobb területre, amelyből hat szerződéshosszabbítás, öt költözés, három bővülés és egy székházvásárlás volt, utóbbi a  negyedév legnagyobb tranzakciója. A további négy legnagyobb tranzakció mögött új szerződés áll.

A legaktívabbak a Pest központi alpiac bérlői, és a szokásosnál magasabb volt a kereslet az agglomerációban is. Közel 2.000 négyzetméternyi bérleti szerződéshosszabbítás mellett több mint 3.000 négyzetméter bővülésre, illetve új területre írtak alá a Terrapark-on belül.

A budapesti irodapiacon a kihasználatlansági ráta 19,6 százalékra javult. A legalacsonyabb kihasználatlansági rátát 15,3 százalékot a Dél- Budai alpiacon, a legmagasabb értéket pedig 31,8 százalékot az agglomerációban mérte a BIEF. A kínálat egyetlen új, 3300 négyzetméteres épülettel, az agglomerációs BUD irodaházzal bővült.