Falusi sportparkok építésére ad pénzt az állam

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány kétmilliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar falu program keretében - tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.
Domokos Erika, 2019. augusztus 29. csütörtök, 22:08
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A programért felelős Gyopáros Alpár kormánybiztos az érintett települések vezetőivel folyamatosan egyeztet a falvak igényeiről, a támogatási célok bővítéséről, és a visszajelzések nyomán döntöttek az új sportfejlesztési lehetőség biztosításáról, amellyel csaknem 250 ötezernél kevesebb lakosú település élhet.

A kormány célja, hogy a mindennapos sportolás lehetőségét minden településen elérhetővé tegye, ehhez ezekkel a könnyen hozzáférhető és ingyenesen használható létesítményekkel akar hozzájárulni.

A korábban tartaléklistára került települések a napokban kapják meg az értesítést, hogy a Magyar falu program keretében lehetőséget kapnak a megálmodott fejlesztés megvalósítására. 239 önkormányzat 40, 7 önkormányzat pedig 70 négyzetméteres sportparkot alakíthat ki - olvasható a közleményben az MTI híre szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.08.30 13:37

Na kíváncsi leszek mit szólnak hozzá, ha majd kisebbség lebontja a parkokat és eltüzelik, vagy leadják a MÉH-be.
Ha szerintük falvaknak komolyan ez a legfontosabb igényük, akkor valami baj lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html