Máris költözhet a Sportkórház

Átmenetileg a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikáján, a XI. kerületi Karolina úti épületben helyezik el az Országos Sportegészségügyi Intézetet (OSEI). Az átköltözéshez és az ahhoz szükséges beruházáshoz a kormány 1,7 milliárd forintot biztosít - az erről szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, Napi.hu, 2016. december 15. csütörtök, 10:04
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszternek az emberi erőforrások minisztere bevonásával gondoskodni kell az OSEI átköltözéséhez szükséges 1,7 milliárd forint biztosításáról. Az emberi erőforrások miniszterének pedig év végéig gondoskodnia kell az OSEI és a Testnevelési Egyetem közötti átadás-átvételt tartalmazó megállapodás megkötéséről.

A kormány múlt év végi döntése értelmében a Testnevelési Egyetem új kampusza több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg, 2018 szeptemberére készülhet el. A tervek szerint az egyetem főépülete az OSEI területén lévő, szerkezetkész állapotban lévő nagy épületben kap helyet.

A kabinet október végén határozott arról, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézetet a Karolina út 27. szám alatti ingatlanban, a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikáján helyezik el átmenetileg.

HOZZÁSZÓLÁSOK