Nem lesz rendkívüli Masterplast-közgyűlés

Nem tartja meg rendkívüli közgyűlését a Masterplast, amelyet december 11-re, illetve elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével december 15-re hirdetett meg.
Rácz Gergő, 2020. november 20. péntek, 21:15
Fotó: Napi.hu

Az MTI által idézett tájékoztatás szerint az életbe lépett rendeletek alapján a közgyűléseket nem lehet megtartani, a napirenden szereplő ügyekben az igazgatóság dönt. A veszélyhelyzet elteltét követően egy hónapig a részvényesek egy százaléka kérheti rendkívüli közgyűlés összehívását az igazgatóság határozatával meghozott döntések ügyében.

A Masterplast ugyancsak pénteki közlése alapján a közgyűlési napirend szerint alaptőkeemelésről és a könyvvizsgáló (a Mazars Kft.) megválasztásáról határoztak volna. A javaslat alapján az igazgatóság 2025-ig maximum 3 milliárd forintra emelhetné az alaptőkét, amely jelenleg mintegy 1,46 milliárd forint.

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast csoport a harmadik negyedévben elért 37,5 millió eurós árbevétellel, 4,2 millió eurós EBITDA értékkel és 2,6 millió eurós adózott profittal - közölte a társaság az előző héten.

HOZZÁSZÓLÁSOK