Meglepőt mondott Tarlós - újabb fordulat gátügyben

Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében, gyakorlatilag az egész magyar sajtó félreértelmezte a szavaimat - mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek.
Domokos Erika, 2017. szeptember 18. hétfő, 22:12
Fotó: Napi.hu

A főpolgármester azt mondta, múlt hétfőn az állami televízióban ő csak arról beszélt, ha már a mobil gát ügyében valakik előhúzták "ezt a kártyát", akkor fölveti a Fővárosi Közgyűlésben a népszavazás lehetőségét.

Tarlós szerint nem azt mondta, hogy bármilyen népszavazási kérdést bármikor is beterjesztene az ügyben, hiszen továbbra is vállalja a véleményét: a Duna-partra kell megépíteni a mobil gátat, nem máshová - olvasható az mno.hu-n.

Mit mondott Tarlós egy héttel ezelőtt?
A főpolgármester kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy budapesti szintű ügydöntő népszavazást tartsanak a római-parti védműről - írta múlt hétfőn az MTI. Tarlós István az M1 hétfő esti műsorában elmondta: felveti a népszavazás lehetőségét a testület előtt, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben, és a vita ma már nem kezelhető.

A Magyar Nemzet értesülése szerint szerdán várható fordulat az ügyben, a főpolgármester sajtótájékoztatón számol be a fejleményekről, ami nem a partvédőknek fog kedvezni. Az ellenzéki pártok által kezdeményezett referendum ügyét a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdára tervezett ülésén két szavazással zárójelbe teheti. Ehhez az kell, hogy az áprilisi határozatot egyszerűen visszavonják, egyben hoznak egy újat, amely ugyancsak a római-parti nyomvonalról szól - ismerteti a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK